Sunstyle Zonwering

 
 • 1000+ zonwering onderdelen op voorraad
 • Gratis verzending vanaf € 50,- in NL en € 100,- in BE
 • Vakman sinds 1998, goed advies
 

Van vrijdag 29 september tot en met woensdag 11 oktober zijn wij niet aanwezig.
Bestellingen kunnen gewoon geplaatst worden, wij verwerken deze donderdag de 12de weer.

Hoe stel ik mijn buismotor af?

Heb je een nieuwe buismotor geplaatst in je rolluik, screen of zonnescherm of wil je je bestaande buismotor opnieuw afstellen? Dan hebben we hier enkele tips die kunnen helpen om het afstellen makkelijker te maken.

De buismotor wordt vanuit de fabriek geleverd met bepaalde instellingen. Deze instellingen komen vaak niet overeen met jouw situatie. Vaak gaat het rolluik, screen of zonnescherm niet ver genoeg open of stopt hij niet op tijd bij het sluiten. Dit kan grote schade aan de buismotor opleveren. Je moet de motor dan ook altijd handmatig afstellen. Bij de motor wordt een handleiding meegeleverd hoe je dit moet doen. Lees onderstaande tips die je kunnen helpen om dit karweitje makkelijker te maken en frustraties te voorkomen.

Tip 1: Volg de meegeleverde instructies
Ga niet zomaar aan de slag. Lees van tevoren de meegeleverde handleiding van je motor goed door. Als je de stappen in de handleiding precies volgt is het afstellen van de buismotor een fluitje van een cent. Wijk je hiervan af dan leidt dit gegarandeerd tot veel meer werk en frustratie. Heb je geen duidelijke beschrijving bij de motor gekregen? Zoek dan de juiste motor op in onze webshop en download daar de handleiding van de motor.

Tip 2: De motor niet afstellen voor hij is ingebouwd
Helaas is het niet mogelijk om de motor al af te stellen als hij nog op tafel ligt. Het lijkt heel handig maar de motor kan de draaiafstand niet bepalen zolang hij niet is ingebouwd in rolluik, screen of zonnescherm. Bouw de motor dus eerst in je rolluik, screen of zonnescherm voordat je met afstellen begint.

Tip 3: Pak buismotor niet vast na gebruik
Een buismotor kan heel erg heet worden. Pak de motor dan ook niet beet als hij net gedraaid heeft. Geef de motor de tijd om af te koelen.

Tip 4: Laat het afstellen niet te lang duren
Een buismotor voor zonwering is gemaakt om maximaal 3 minuten achter elkaar te draaien. Normaal is dit lang genoeg om de zonwering naar boven of naar beneden te laten lopen. Het afstellen van een buismotor kan weleens langer duren dan 3 minuten. Het kan dan ook weleens voorkomen dat de motor ermee stopt en de thermische beveiliging optreedt. Deze beveiliging zorgt ervoor dat de motor niet te heet wordt en er schade aan de motor optreedt. De motor moet dan eerst helemaal afkoelen; dit kan wel 15 minuten duren (dit is ook afhankelijk van de buitentemperatuur op dat moment). Daarna zal hij weer gewoon functioneren.

Tip 5: Voorkomen is beter dan genezen
Het is natuurlijk beter om te voorkomen dat de motor er thermisch mee stopt (en hiermee ook blijvende schade aan de motor te voorkomen). Stop dan ook tijdig met het afstellen van de motor als het niet lukt. Neem een kopje koffie en lees de handleiding nog eens goed door en probeer het daarna nog eens. 

Tip 6: Hulp vragen
Je hoeft het natuurlijk niet meteen op te geven als het niet lukt om je motor af te stellen. Maar als het na meerdere pogingen niet is gelukt, neem dan contact op met de fabrikant of leverancier. Zij kunnen je meestal wel verder helpen.

Tip 7: Ben je de handleiding van je buismotor kwijt?
Heb je geen handleiding bij je buismotor gekregen of ben je hem kwijt?  Gelukkig hebben wij van bijna alle Somfy buismotoren de handleiding in onze onderdelen webshop staan. Zoek in de webshop de motor waarvan je de handleiding wilt hebben en scrol naar beneden. Aan de linkerkant zie je bij de montage instructie de handleiding staan. Deze handleiding kan je downloaden of uitprinten en gebruiken om je Somfy motor af te stellen.

Lees hier meer als je een motor voor je rolluik nodig hebt.
Heb je een motor nodig voor je screen of ritsscreen, lees hier meer.
De juiste trekkracht van de motor in je zonnescherm vind je hier.
Wil je weten welk type motor je nodig hebt dan kun je dat hier lezen.

Neem contact met ons op voor je vragen
Is het gelukt? Hartstikke fijn! Loop je ergens vast of heb je nog andere vragen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

3395-tips-and-advice.jpg

Sunstyle Zonwering

 • Levertijd
  In verband met onze afwezigheid worden de bestelling vanaf donderdag 12 oktober weer verwerkt.
 • Lage prijs, hoge kwaliteit
  Wij werken met onderdelen van bekende merken zoals Heroal en Somfy.

 • Officieel dealer van:
 •  
 •  
 • Uitgebreid betaalgemak: