Sunstyle Zonwering

 
 • 1000+ zonwering onderdelen op voorraad
 • Gratis verzending vanaf € 50,- in NL en € 100,- in BE
 • Vakman sinds 1998, goed advies
 

Van vrijdag 29 september tot en met woensdag 11 oktober zijn wij niet aanwezig.
Bestellingen kunnen gewoon geplaatst worden, wij verwerken deze donderdag de 12de weer.

Hoe vervang ik de motor van een zonwering?

Is de motor van je zonwering defect en wil je deze graag zelf vervangen? Hieronder leggen we stap voor stap uit welke motor je nodig hebt en hoe je deze het makkelijkst kan vervangen.

Welke motor heb ik nodig?

De motor die in een rolluik, zonnescherm of screen zit heet een buismotor.Dit zijn de belangrijkste vragen voor de aanschaf van een nieuwe buismotor:

Vraag 1: Wil je dezelfde buismotor als je nu in je zonwering hebt?
Dan kan je op de stikker van jouw huidige buismotor zien welke motor het is en deze opzoeken in onze webshop.  Wil je een andere motor of weet je niet welke buismotor je nu hebt dan zijn de volgende vragen voor jou van toepassing.

Vraag 2:  Van wat voor soort zonwering ga je de buismotor vervangen?
Van een rolluik, screen, zonnescherm of markies? In de linker kolom op de webshop kun je onder het kopje ‘type onderdelen’ aanvinken om wat voor soort zonwering het gaat.

Vraag 3: Hoe wil je de zonwering bedienen?
Met een schakelaar, op afstand bedienbaar met een handzender of wil je je zonwering nu (of in de toekomst) per app op je telefoon of tablet kunnen besturen? Ook hierbij kun jij je keuze aanvinken onder het kopje ‘motortype’ . Bedraad wil zeggen dat de zonwering met een schakelaar bediend zal worden, afstand bedienbaar kies je bij een handzender en IO homecontrol staat voor de App.

Vraag 4: Welk koppel heb je nodig? 
De koppel van je motor is geheel afhankelijk van het gewicht en de afmetingen van je zonwering. Om te bepalen welk koppel je nodig hebt kun je het beste even deze blog lezen, hierin lees je welke trekkracht je nodig hebt voor jouw zonwering.

Vraag 5: Alleen van toepassing voor een rolluik. Wil jij een opstakeldetectie op je rolluik?
Dat wil zeggen dat de motor stopt zodra hij weerstand voelt van bijvoorbeeld een openstaand raam of als hij zit vastgevroren. Dit zal veel schade aan het rolluik en de Somfy motor voorkomen.

Het toerental van de motor
Na het doorlopen van de vragen blijven er nog enkele motoren over. Het verschil tussen deze motoren is de snelheid waarmee de motor ronddraait (het toerental). Hoe hoger het getal, hoe sneller de motor loopt. 

Heb je nog vragen over het vervangen van de motor van je zonwering? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder! 

Somfy motoren zijn eenvoudig te bestellen in onze webshop. Vandaag besteld, morgen in huis.

Sunstyle Zonwering

 • Levertijd
  In verband met onze afwezigheid worden de bestelling vanaf donderdag 12 oktober weer verwerkt.
 • Lage prijs, hoge kwaliteit
  Wij werken met onderdelen van bekende merken zoals Heroal en Somfy.

 • Officieel dealer van:
 •  
 •  
 • Uitgebreid betaalgemak: