Sunstyle Zonwering

 
 • 1000+ zonwering onderdelen op voorraad
 • Gratis verzending vanaf € 50,- in NL en € 100,- in BE
 • Vakman sinds 1998, goed advies
 

Van vrijdag 29 september tot en met woensdag 11 oktober zijn wij niet aanwezig.
Bestellingen kunnen gewoon geplaatst worden, wij verwerken deze donderdag de 12de weer.

Somfy io-homecontrol: dit zijn de voordelen

De nieuwe generatie draadloze besturing voor Somfy motorenbedieningen en sensoren: Somfy io-homecontrol®. Deze draadloze technologie gaat verder dan de bediening van zonwering alleen. De komende jaren gaat Somfy de productrange met implementatie van io-homecontrol verder uitbouwen. Maar wat houdt io-homecontrol precies in en wat zijn de voordelen? U leest het in deze blog.

Hoe werkt Somfy io-homecontrol?

Veiligheid en simpliciteit staan bij io-homecontrol centraal:

 1. Met de afstandsbediening selecteert u het de zonwering (of de producten) die u wilt bedienen.
 2. U geeft een opdracht, bijvoorbeeld omhoog of omlaag of u stopt tussenin.
 3. De motor van uw zonwering gaat naar de juiste positie.
 4. Hierna stuurt de motor een terugmeldsignaal naar uw afstandsbediening of smartphone dat de opdracht voltooid is of dat er zich een probleem heeft voorgedaan, zoals een open venster.
 5. De motor staat ook in contact met optionele sensoren (wind, zon, regen, temperatuur) en andere producten in uw woning via TaHoma, de Smart Home oplossing van Somfy.

Een Draad-  en geruisloos Systeem

Somfy io-homecontrol heeft een draadloze technologie. Alleen de motor is verbonden met de 230V voeding. In de motor zit de ontvanger verwerkt. Met 1 klik op uw Somfy afstandsbediening stuurt u uw zonweringrolluik of screen geruisloos omhoog of omlaag.

bediening op afstand en handige terugmeldfunctie

Door de bediening op afstand en de terugmeldfunctie is de Somfy io-homecontrol zeer slim te noemen. Door de terugmeldfunctie met 2-weg communicatie bent u altijd op de hoogte van de status van uw apparatuur.

Veilige verbinding tussen al uw apparaten

Omdat er meerdere apparaten op uw Somfy io-homecontrol kunnen worden aangesloten, is de veiligheid uitermate belangrijk. Bij Somfy io-homecontrol is de communicatie dan ook versleuteld tussen alle verschillende apparaten.

Net zo veilig als de communicatie met een geldautomaat

IO-homecontrol scant drie radiofrequenties van 868 MHz tot 870 MHz. Vervolgens wordt degene geselecteerd die beschikbaar is om een opdracht of informatie veilig te verzenden. Dit zorgt voor een goede werking waarbij de andere elektronische apparatuur in huis niet wordt gestoord. De opdracht wordt geverifieerd door een 128-bits symmetrische coderingssleutel. Elke installatie heeft zijn eigen coderingssleutel en biedt daarmee een beveiligingsniveau dat vergelijkbaar is met de communicatie tussen een geldautomaat en de bank.

Nieuwe producten zijn makkelijk in te stellen

U kunt nieuwe producten met io-technologie makkelijk toevoegen en instellen. De io-homecontrol technologie sluit naadloos aan op TaHoma, de Smart Home oplossing van Somfy. Hiermee maakt u uw huis tot een echt Smart Home.

Ook Somfy io-producten bestellen?

Bent u na het lezen van deze blog ook overtuigd van de voordelen van Somfy io-homecontrol? Wacht dan niet langer en bestel gemakkelijk uw benodigde Somfy-producten online. Of ga snel naar:

Heeft u toch nog vragen over een Somfy io-homecontrol of bepaalde producten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Sunstyle Zonwering

 • Levertijd
  In verband met onze afwezigheid worden de bestelling vanaf donderdag 12 oktober weer verwerkt.
 • Lage prijs, hoge kwaliteit
  Wij werken met onderdelen van bekende merken zoals Heroal en Somfy.

 • Officieel dealer van:
 •  
 •  
 • Uitgebreid betaalgemak: